top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStairs4All

Is PVC geschikt voor traprenovatie?

PVC staat voor Polyvinylchloride en is een van de meest gebruikte kunststoffen. Niet zo gek dat PVC steeds vaker gebruikt wordt voor de bedekking van vloeren, want PVC is goedkoop en eenvoudig te produceren. Ook bij traprenovaties zie je dat men vaker kiest voor PVC als vervanging van hout en beton, maar is dat wel zo verstandig?


Onderhoudsvriendelijk

Een van de voordelen van PVC is het onderhoud. PVC is makkelijk in onderhoud en voor veel mensen is dit een reden om voor een PVC vloer te kiezen. Net als laminaat is PVC verkrijgbaar in verschillende decors, zoals een betonlook, houtlook of marmerlook. Ideaal voor een trap zou je denken. Maar niets is minder waar. De nadelen van PVC maken het product niet geschikt voor een traprenovatie en de reden waarom wij het gebruik ervan op een trap afraden.


Veiligheid

PVC zet in vergelijking met hout of laminaat veel meer uit bij warmte, waardoor de kans dat de trede omhoog komt. Dit ziet er niet alleen niet mooi uit, maar een ongelijke trede maakt ook de kans op struikelen groter. En je wilt niet struikelen op je trap.


Plak PVC of overzettreden?

Als je gebruik maakt van plak PVC voor de bekleding van je traptreden, dan is een vlakke ondervloer essentieel. Bij de geringste oneffenheid op de originele traptreden, zal dit zichtbaar worden, zeker bij intensief gebruik. Bij traprenovatie zal er altijd gebruik moeten worden gemaakt van een profiel op de voorzijde van de trede. Qua uitstraling is dit minder mooi en kwetsbaarder dan een overzettrede.


Onderhoud PVC trap

We schreven al dat een PVC vloer onderhoudsvriendelijk is. Veel mensen vinden het een groot voordeel dat een PVC vloer watervast is. Maar een PVC trap is alleen watervast als er ook gebruik wordt gemaakt van een watervaste lijm. Als er geen watervaste lijm is gebruikt bij de renovatie van jouw trap, dan kan de lijm loslaten als je de trap met water schoonmaakt. Levensgevaarlijk dus, want met een losse traptrede ben je snel beneden!


PVC is niet krasvast

Ook al hebben PVC vloeren een zeer slijtvaste topcoating die krasbestendig is, deze is niet krasvast. Scherpe voorwerpen, bijvoorbeeld door steentjes of zand onder je schoenen, de nagels van een huisdier of naaldhakken, kunnen krassen maken in de vloer of hem beschadigingen. Je kunt natuurlijk ook je schoenen binnen uittrekken, maar doet je bezoek dat ook? De meeste schoenen hebben rubberen zolen en dat is nu net het materiaal waar PVC niet goed tegen kan. Rubber laat strepen achter, wat lastig te verwijderen is en zorgt er ook voor dat PVC sneller slijt.


Je trap wordt dagelijks intensief gebruikt en daarom vinden wij het belangrijk dat je trap kras- en slijtvast is. Onze traptreden zijn afgewerkt met een ... toplaag die ervoor zorgt dat je trap langer bestand is tegen slijtage.


Mogelijkheden traprenovatie

Als u besluit om uw trap te renoveren, dan zijn er tal van mogelijkheden. Denkt u bijvoorbeeld aan het integreren van LED-verlichting onder de traptredes. Stairs4All heeft een uitgebreide collectie aan decors die speciaal ontwikkeld zijn voor traprenovatie.


Neem contact met ons op voor meer informatie of advies voor een trap die past bij jouw interieur en wensen. Wil je weten wat het kost om jouw trap te renoveren? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. De traprenovaties van Stairs4All staan garant voor jarenlang woonplezier.


Lees ook ons artikel over de voor- en nadelen van PVC vloeren.
67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

🔸 Gegarandeerde kwaliteit 🔸 Professioneel en Klantgericht 🔸 Unieke Collectie 🔸 Expert in visgraat pvc vloeren

bottom of page