Stairs4All
Stairs4All
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStairs4All

Trapbekleding Nieuwbouwwoning.

Let op bouwvocht! Yes! Je nieuwbouwhuis wordt opgeleverd en je kunt aan de slag met de aankleding. Maar ho, wacht even, lees eerst dit artikel voordat je aan de slag gaat met het afwerken van vloeren, wanden, plafonds en trappen. Eerst moet het bouwvocht eruit.


Waar komt dat vocht vandaan?

Een nieuwbouwwoning wordt in fases gebouwd, waardoor de verschillende verdiepingen en muren tijdens de bouw in aanraking komen met regen en vocht. Daarnaast zit er vocht in bouwmaterialen, zoals beton. Als het huis eenmaal af is, zit veel van dit vocht nog in de wanden, vloeren en plafonds. In een gemiddeld nieuwbouwhuis gaat het om zo’n 3.000 tot 4.000 liter vocht. Belangrijk om je huis goed te ventileren en op te warmen voordat je aan de slag gaat met vloerbekleding.


In een nieuwbouwhuis wordt meestal een vurenhouten trap geplaatst. Het beste is om de eerste maanden geen trapbekleding op je trap aan te brengen. Heb je een trapkast? Plaats dan in de trapkast vochtvreters, zodat het vocht sneller onttrokken wordt aan jouw trap. Pas na enkele maanden is het verstandig om de trap te bekleden met laminaat, pvc, tapijt of ander materiaal.


Heb je advies nodig voor een trap die past bij jouw interieur en wensen? Of wil je weten wat het kost om jouw trap te renoveren? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies en een offerte. De traprenovaties van Stairs4All staan garant voor jarenlang woonplezier.


Lees ook ons artikel met tips over het opwarmen en ventileren van je nieuwbouwwoning voordat je jouw vloer in een nieuwbouwwoning laat leggen.
99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page