top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStairs4All

Mijn trap kraakt!

Oorzaak krakende trap Kraakt uw trap? Het is belangrijk om eerst de oorzaak van de krakende trap te achterhalen. Veel voorkomende oorzaken van krakende traptreden zijn:

  • de treden en stootborden zitten te strak op elkaar

  • het stootbord van de trap zit los

  • er zit vuil tussen de kieren van de trap

  • de traptreden zijn beschadigd

  • de houtsoort waar de trap van gemaakt is neemt sneller vocht op

  • de trap is slecht gemonteerd

  • er is geen ruimte tussen de bevestiging in de wangen

Al deze oorzaken kunnen bij zowel nieuwe als oude trappen voorkomen.


Wat te doen tegen een krakende trap? Er zijn meerdere oplossingen om een krakende trap te verhelpen, afhankelijk van de oorzaak. Zit er vuil tussen de stootborden en de traptreden? Maak dit schoon door het vuil te verwijderen met een plamuurmes.


Wil je jouw trap gaan schilderen? Controleer dan altijd of de kieren van de trap goed zijn schoon- en dichtgemaakt. Als je dit niet doet dan kan er verf tussenkomen, met als gevolg een krakende trap.


In de meeste gevallen kunnen wij de kraak uit uw trap halen of in elk geval sterk verminderen. Dit doen wij voorafgaand aan een traprenovatie. Hiervoor moeten we eerst de oorzaak van de kraak achterhalen. Als wij bij u langskomen voor een vrijblijvend adviesgesprek, dan inspecteren wij uw trap en meten de trap in. Wij kunnen u dan direct vertellen wat de oorzaak is en of wij dit kunnen verhelpen.


Waarom zou ik mijn trap renoveren? Is uw trap al oud of slecht gemonteerd? Zijn de stootborden en/of traptreden beschadigd? Zit de oorzaak van uw krakende trap in de ruimte tussen stootborden en traptreden? De beste oplossing is dan om ruimte te creëren tussen stootborden en traptreden. Hiervoor boren wij een gaatje in de traptrede. Het beste is dus om dit te doen voordat uw trap wordt gerenoveerd. Doordat wij daarna overzettreden over de originele traptreden plaatsen, is er niks meer te zien van deze gaatjes.


Wist u dat een Stairs4All traprenovatie ook voor extra demping zorgt? Met traprenovatie krijgt u niet alleen een stille trap, maar u kunt meteen kiezen voor een trap die voldoet aan al uw wensen. Denk bijvoorbeeld aan een onderhoudsarme en slijtvaste trap, LED trapverlichting voor extra veiligheid en sfeer. Een trap met een uitstraling die past bij uw woonstijl!


Wat kost een traprenovatie?

Benieuwd of het mogelijk is om de kraak uit uw trap te halen? En wilt u meteen weten wat het kost om uw trap te renoveren? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies en offerte. De traprenovaties van Stairs4All staan garant voor jarenlang woonplezier.


Lees ook ons artikel over de Traprenovatie Trends 2022
6.925 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page