top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStairs4All

De voordelen van PVC traprenovatie

Bijgewerkt op: 15 aug. 2023

PVC is geluiddempend, veilig, slijtvast en erg makkelijk in onderhoud en schoonmaak. PVC is daarom dé woontrend in Nederland. In elk woonprogramma zie je wel een PVC vloer in visgraat verband voorbij komen, waardoor er vaak gevraagd wordt naar dit populaire materiaal.

Wat is PVC? PVC staat voor Polyvinylchloride en is een van de meest gebruikte kunststoffen. Niet zo gek dat PVC steeds vaker gebruikt wordt voor de bedekking van vloeren, want PVC is goedkoop en eenvoudig te produceren. Ook bij traprenovaties zie je dat men vaker kiest voor PVC als vervanging van hout en beton. Hieronder bespreken we de voordelen van PVC traprenovatie.


Onderhoudsvriendelijk

Een van de voordelen van PVC is het onderhoud. PVC is makkelijk in onderhoud en voor veel mensen is dit een reden om voor een PVC vloer te kiezen. Net als laminaat is PVC verkrijgbaar in verschillende decors, zoals een betonlook, houtlook of marmerlook. Ideaal voor een trap dus!


Veiligheid

De PVC-collectie heeft de ultieme natuurlijke uitstraling en onderscheidt zich door een geavanceerde digitale printtechniek, een ultramatte TEKTANIUM finish en natuurgetrouwe dessins. De hoge slipweerstand (R10) van de materialen zorgt tevens voor een veilige trap waarop de risico’s van uitglijden minimaal zijn. Sommige PVC vloeren bevatten weekmakers, onze PVC overzettreden zijn 100% ftalaatvrij.


Plak PVC of overzettreden?

Als je gebruik maakt van plak PVC voor de bekleding van je traptreden, dan is een vlakke ondervloer essentieel. Bij de geringste oneffenheid op de originele traptreden, zal dit zichtbaar worden, zeker bij intensief gebruik. Voor traprenovatie met plak PVC wordt er gebruikt gemaakt van een aluminium profiel. Deze zijn kwetsbaar voor beschadigingen en het voelt onprettig bij het lopen.


Met onze PVC overzettreden zijn deze lelijke strips en aluminium randjes verleden tijd. De PVC overzettreden van Stairs4All sluiten naadloos aan bij onze hoge eisen én bij de woonwensen van vandaag. Onze PVC overzettreden kunnen op elke trap geplaatst worden (dus ook waar lijmresten aanwezig zijn, of zware beschadigingen te zien zijn). Stairs4All werkt met unieke overzettreden uit één stuk. Krachtig, naadloos en profielloos.


Kan PVC ook op een open trap?

Bij een open trap toont de afwerking zich letterlijk van alle kanten. Lelijke strips en aluminium randjes vormen niet alleen een doorn in het oog, ze zijn ook nog eens erg gevaarlijk. Met de traprenovatie van Stairs4All schittert de trap van boven tot beneden en van voor tot achter. Elke trede sluit rondom naadloos op elkaar en wordt tot in de puntjes afgewerkt.


Onderhoud PVC trap

De PVC is zeer gemakkelijk schoon te maken en eenvoudig te onderhouden, door de duurzame TEKTANIUMTM PU-coating.


Is PVC slijtvast en krasvast?

Je trap wordt dagelijks intensief gebruikt en daarom vinden wij het belangrijk dat je trap kras- en slijtvast is. De PVC Collectie is voorzien van een TEKTANIUMTM PU-coating dat een heldere, sterke beschermlaag vormt. Deze laag biedt een ongeëvenaarde weerstand tegen krassen, schuren, slijtage en vlekken. Ideaal voor trappen. Er zit 15 jaar fabrieksgarantie op onze PVC overzettreden.


Mogelijkheden traprenovatie

Als u besluit om uw trap te renoveren, dan zijn er tal van mogelijkheden. Denkt u bijvoorbeeld aan het integreren van LED-verlichting onder de traptredes. Stairs4All Traprenovatie heeft een uniek assortiment PVC overzettreden uit één stuk, in diverse kleuren en decors. Voor een trap die jarenlang woonplezier garandeert.


Neem contact met ons op voor meer informatie of advies voor een trap die past bij jouw interieur en wensen. Wil je weten wat het kost om jouw trap te renoveren? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. De traprenovaties van Stairs4All staan garant voor jarenlang woonplezier.


Lees ook ons artikel over de voor- en nadelen van PVC vloeren.

PVC traprenovatie349 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page