top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStairs4All

Zo onderhoud je jouw PVC vloer

Do's & Don'ts De meeste mensen kiezen voor een PVC vloer omdat deze wel tegen een stootje en water kunnen, maar ook om jouw nieuwe PVC vloer zo lang mogelijk mooi te houden is onderhoud belangrijk. Dit doe je onder andere door de PVC vloer goed schoon te houden. Door je vloer regelmatig schoon te maken ziet deze er niet alleen mooi uit, maar zal je er ook veel langer plezier van hebben.


Het maakt niet uit waar de PVC vloer ligt in jouw huis, in elke ruimte is het belangrijk om deze schoon te houden. Juist omdat een PVC vloer makkelijk schoon is te houden, kiezen veel mensen voor deze vloer in plaats van een laminaatvloer. Allereerst is het belangrijk om de vloer regelmatig te stofzuigen. Vuil en zand wordt mee naar binnen gelopen en als je dit niet verwijderd, dan kan het zorgen voor krassen op je vloer. In de keuken heb je te maken met vocht, vuil en vet door koken, ook daar is het dus belangrijk om de vloer regelmatig schoon te maken. Is stofzuigen onvoldoende om het vuil te verwijderen? Haal dan het vastzittend vuil weg met een vochtige doek. Water is het beste voor PVC vloeren, eventueel met een beetje schoonmaakazijn, of gebruik een beetje schoonmaakmiddel speciaal voor PVC vloeren. Laat de vloer aan de lucht drogen, hierdoor ontstaat een vuilafstotende laag.


Don'ts

Gebruik geen allesreiniger en ook groene zeep kun je beter vermijden, net als de producten die zeep bevatten omdat ze strepen achterlaten op de vloer. Zeep kan ook doffe plekken achterlaten op de vloer en het kan de beschermlaag aantasten. Ook het gebruik van een stoomreiniger raden wij af, want de warmte van de stoom kan oplopen en zo de vloer flink beschadigen. Gebruik ook geen heet water om je vloer te reinigen, maar lauw tot warm water. Laat vuil en vlekken niet te lang zitten op je vloer, maar haal ze meteen weg. Hoe langer het vuil of de vlek er zit, des te lastiger wordt het om deze te verwijderen.


Heb jij net een PVC vloer gekocht of wil je er een kopen en wil je daar jarenlang woonplezier van hebben? Voorkom dan de meest gemaakte legfouten en schakel een vakman in. Weten wat dit kost? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan.


Lees ook ons artikel over het verwijderen van bouwvocht in nieuwbouwwoningen voordat je een vloer gaat leggen. Dit bespaart je een hoop ellende van kromgetrokken of bolstaande vloeren.
31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page